Voedingsadviespaard

 Cursus voeding "About Horses"

In samenwerking met AboutHorses.tv heeft Anneke Hallebeek een online cursus over paardenvoeding ontwikkeld.

De cursus is te vinden op

"About Horses.tv"

 

 

Inhoud van de cursus

Voeding is zeer belangrijk voor een goede gezondheid van je paard. Door het rantsoen verantwoord samen te stellen en af te stemmen op jouw paard zal hij optimaal in conditie zijn. Ieder paard is anders; de één werkt harder dan de ander en ook de bouw en het gedrag verschillen per paard.

 

Uit onderzoek blijkt dat 57% van de paarden in Nederland te dik is. De gevolgen van overgewicht bij paarden en pony''s zijn net als bij mensen zorgwekkend. Dikke paarden en pony''s hebben vaker last van hoef- bevangenheid, spijsverteringsproblemen en hart- en vaatziekten.

 

Wat is het verschil tussen ruwvoer en krachtvoer en welke is het meest belangrijk? Moet je rekening houden met voeren voor en na de inspanning van het paard? En wat moet je doen als het paard te dik of juist te mager is? Uit recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 30% van de paardeneigenaren aan de hand van afbeeldingen een dik paard als een gezond paard typeerde. In deze cursus wordt haarfijn uitgelegd hoe je een te dik of te dun paard kunt herkennen.

 

 

Door meer te weten over de werking van het maagdarmkanaal, het natuurlijke eetgedrag van paarden en de invloed van voedermiddelen op zijn gezondheid, kun je zelf het beste rantsoen uitkiezen. Zo zorg je voor ziektepreventie, voorkom je blessureleed en draag je bij aan een beter welzijn en een langer leven van je paard. Kortom, deze cursus is absoluut onmisbaar voor elke paardenverzorger en -eigenaar. Alle essentiële kennis over de voeding van paarden leer je HIER!