| Anneke Hallebeek

Compleet voeradvies op maat

Omdat je paard het waard is

Je twijfelt.

Heeft het rantsoen te maken met de klachten die mijn paard heeft?
Kan voeding helpen mijn paard gezond(er) te maken?

Doe ik het nu wel goed?

Door de bomen het bos niet meer zien. Dat past volledig op de huidige paardenvoedingsmarkt. Wie weet nog waar je goed aan doet? Als je al die voedingsmerken ziet en beloften die ze maken.

Paarden voeren is niet altijd eenvoudig. Zeker bij gezondheidsklachten wil je het juiste doen. Voeding heeft vele raakvlakken met klachten die je paard kan krijgen. Koliek, slappe mest of mestwater, maagzweren, overgewicht, spierklachten, hoefbevangenheid, huidklachten, teveel om op te noemen.

Ook voor de prestaties en de ontwikkeling van bespiering is voeding een belangrijke factor. Doe je dat niet goed, dan ontstaan eerder blessures en valt de voortgang tegen.

En alles begint bij een optimale ontwikkeling, zelfs al tijdens de dracht. Dus ook dan speelt het rantsoen (en de conditie!) van de merrie een grote rol.

Doe het allemaal maar eens goed. Dat is niet makkelijk. En daar kan je best wel eens wat hulp bij gebruiken. Om problemen te voorkomen en om problemen weer op te lossen.

compleet-voeradvies-op-maat-voor-paard-door-anneke-hallebeek

Schakel een voedingsexpert in voor je paard

Waar beter dan advies vragen aan een specialist? Laat het rantsoen beoordelen en optimaliseren. Dit is zoveel beter dan telkens weer goede bedoelde raad van paardenliefhebbers op te volgen. Je raakt vaak van de regen in de drup, omdat je het niet volledig aanpakt. Het is meer een druppel op een gloeiende plaat.

Een compleet voeradvies is beter. Beter voor je paard. En uiteindelijk ook beter voor je portemonnee. Voorkom dierenartskosten en investeer in een goed rantsoen voor je paard.

Een compleet voedingsadvies voor je paard

Een compleet voeradvies op maat is een totale rantsoencontrole, een beoordeling van alle voedingsstoffen en risicoanalyse met daaropvolgend een plan voor verbetering met concreet voerschema. Zo weet je precies wat je moet doen. Het advies is volledig op het paard aangepast. 

Feitelijk stelt het paard de eisen waar het rantsoen aan moet voldoen. Deze eisen zijn dus zeer persoonlijk en kunnen veranderen bij grotere prestaties, bij ziekten, maar ook door veroudering en natuurlijk tijdens de dracht.

Door het rantsoen aan te passen op de behoefte van het paard en rekening te houden met mogelijke klachten in de gezondheid, geef je hem of haar exact de juiste ondersteuning.

Zo draag je bij aan een goede gezondheid, verbetering van de gezondheid en een langdurig leven.

Praktische informatie

Een beoordeling van het huidige rantsoen op de voereisen van je paard.

  • Uitleg over de body condition score.
  • Beoordeling van de ruwvoerkwaliteit en -hoeveelheid
  • Beoordeling van het dagelijkse voerschema en voermanagement
  • Beoordeling van het gebruikte krachtvoer en de supplementen
  • Rantsoenberekening en uitleg over het resultaat
  • Uitleg over verbeteringen en knelpunten in relatie tot zijn of haar gezondheid.
  • Een voorstel voor aanpassingen in het rantsoen en het voermanagement.
  • Een concreet dagelijks voeradvies in hoeveelheden en soorten voer. Dit kunnen de huidige voerproducten zijn of beter passende voerproducten.
  • In geval van herstel van ziekten kan de aanpassing tijdelijk zijn en krijg je advies hoe en op welke termijn je weer kan terugschakelen. Het is ook mogelijk hier later contact over te hebben.

 

Dit complete voeradvies ontvang je per mail en wordt op basis van doorgegeven informatie gemaakt. Zorg dat je informatie zo compleet en duidelijk mogelijk is. Dit doe je aan de hand van een vragenformulier die je krijgt toegestuurd. Foto’s van het paard en eventueel van het ruwvoer of weide zijn zeer welkom. Je kan ook een ruwvoeranalyse meesturen of een uitslag van een onderzoek van de dierenarts. Dit alles helpt om het advies zo passend mogelijk te maken.

  • Vul het contactformulier in.
  • Je ontvangt een vragenlijst en een factuur.
  • Stuur de ingevulde vragenlijst retour, samen met foto’s of ruwvoeranalyse of andere verslagen.
  • Zodra ik alle informatie binnen heb, ga ik aan de slag.
  • Het kan zijn dat ik nog extra vragen heb, dan mail ik je.
  • Je ontvangt binnen 7 dagen (nadat ik informatie heb ontvangen) een uitgebreid verslag van mijn bevindingen en het advies.
  • Bij vragen of onduidelijkheden kan je mij natuurlijk nog benaderen.

De prijs voor een compleet voedingsadvies:

€ 125,00 incl. btw (€103,31 excl. btw) 

Compleet voeradvies op maat aanvragen

Via het formulier kun je eenvoudig een compleet voeradvies aanvragen.

  • Vul het formulier in; 
  • Je ontvangt per email een vragenlijst en een factuur;
  • Stuur de vragenlijst + foto’s en/of ruwvoerverslagen terug per email; 
  • Na ontvangst, stuur ik je binnen 7 dagen het uitgewerkte advies.  

Twijfel je of dat een compleet advies is voor jouw situatie? Heb jij bijvoorbeeld meerdere paarden of sta je op een pensionstal? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. 

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over een compleet voeradvies op maat

Er staat dat ik een formulier krijg met vragen, waar moet ik aan denken?

Om een goed beeld van de situatie te krijgen is er veel informatie nodig. Daarmee kan de behoefte aan voedingsstoffen van het paard beter bepaald worden. Of de noodzaak tot bijzondere dieetmaatregelen in geval van gezondheidsklachten. Zeker als het mogelijk is om foto’s van paard, ruwvoer en eventueel weide te sturen, kan het advies goed op maat afgestemd worden. Dus de vragen gaan over je paard en alle voeding die hij of zij momenteel krijgt. Het liefst zo nauwkeurig mogelijk in merknaam en dagelijkse dosering aangeven.

Is het noodzakelijk dat ik een ruwvoeranalyse moet meesturen?

Een ruwvoeranalyse geeft veel informatie over de voederwaarde. Als het er niet is, dan kan je zo goed mogelijk een beschrijving geven van het hooi, voordroog of de toestand van het weiland. Door een foto mee te sturen, kan ik een inschatting maken. Helaas niet voor alles, want zonder analyse is bijvoorbeeld het suikergehalte lastig te beoordelen. Als je weet waar het voer vandaan komt en of het wel of niet bemest is, kan de beoordeling verbeteren. We komen er altijd uit!

Mijn paard is onder behandeling bij de dierenarts, is een voeradvies dan nog wel zinvol?

Ik zou bijna zeggen: dan is het juist zinvol! Veel gezondheidsklachten zijn gerelateerd aan het rantsoen. En met een optimale voeding stel je het paard of de pony in staat beter te herstellen. Want het rantsoen is niet alleen maar energie en eiwit, ook de darmflora is gebaat bij de juiste voedermiddelen en de peiler voor een goede weerstand. Natuurlijk kan je dit eerst met je dierenarts overleggen. En als het wenselijk is, dan kan de dierenarts uiteraard ook bij mij even aankloppen.

Vind jij voeding ook zo belangrijk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Je paard is er blij mee 😀

* indicates required

Intuit Mailchimp